NBA: Τελεσίγραφο στους παίκτες

Μέχρι την Τετάρτη έδωσε διορία ο κομισάριος του NBA, Ντέιβιντ Στερν, στου παίκτες να απαντήσουν στη νέα πρόταση των ιδιοκτητών, που θα βάλει τέλος στο lockout.

Οι δυο πλευρές είχαν νέα πολύωρη συνάντηση στη Νέα Υόρκη το Σάββατο, που διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής χωρίς να έχει υπάρξει κάποια συμφωνία.

«Θα
είμαστε ανοιχτοί να κλείσει η συμφωνία μέχρι την Τετάρτη», δήλωσε μετά την συνάντηση ο Στερν

Η πρόταση των ιδιοκτητών υπόσχεται το μερίδιο των εσόδων, το οποίοι θα πηγαίνεις στους παίκτες, θα φτάνει το 49 με 51% του συνόλου. Οι παίκτες αντιπρότειναν να παίρνουν το 51% των εσόδων και άλλο 1% να πηγαίνει σε ταμείο για τη συνταξιοδότησή τους.

Εάν οι παίκτες δεν αποδεχθούν τη συγκεκριμένη πρόταση, οι ιδιοκτήτες υπόσχονται να σκληρύνουν τη στάση τους. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όμως, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο οι δυο πλευρές να δώσουν τα χέρια την Τετάρτη. Οι παίκτες έχουν ψηφίσει να μην αποδεχθούν καμία πρόταση, που θα τους δίνει λιγότερο από το 52,5% των εσόδων.

Ο πρόεδρος της ένωσης των παικτών, Ντέρεκ Φίσερ, σχολίασε σχετικά με το τελεσίγραφο πως «δεν είναι αποδεκτό» από τον ίδιο και τους συναδέλφους τους.

«Δουλειά μας είναι να πάμε μια συμφωνία στους παίκτες που θα αισθανόμαστε άνετα να την παρουσιάσουμε γιατί θα πιστεύουμε ότι μπορεί να περάσει. Σε αυτό το σημείο δεν έχουμε μια τέτοια συμφωνία στα χέρια μας», τόνισε ο Φίσερ.

Στην πλευρά των παικτών τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα ολοένα και πιο ενισχυμένο μέτωπο, που ζητάει τη διάλυση της ένωσης, προκειμένου η διαφωνία με τους ιδιοκτήτες να πάει στα δικαστήρια, καθώς εκεί θεωρούν πως θα είναι πιο ισχυρή η διαπραγματευτική τους θέση. Σε αυτό το ενδεχόμενο, όμως, η πιθανότητα να διεξαχθεί έστω και μέρος της φετινής σεζόν θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα