Facebook: Φάρμα διακομιστών στη Λαπωνία

Στη Λαπωνία θα κατασκευαστεί η πρώτη φάρμα διακομιστών του Facebook εκτός των ΗΠΑ, νότια του Αρκτικού Κύκλου. Ο νέος κόμβος, θα λειτουργεί με πράσινη ενέργεια ενώ αναμένεται να βελτιώσει την ταχύτητα της υπηρεσίας για τους Ευρωπαίους χρήστες. Επίσης, θα ψύχεται από τον παγωμένο σουηδικό αέρα, μειώνοντας τις απαιτήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα.

«Το Facebook

έχει περισσότερους χρήστες εκτός των ΗΠΑ παρά εντός. Ήταν καιρός για μας να επεκταθούμε στην Ευρώπη» τόνισε ο Τομ Φούρλονγκ, υπεύθυνος για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Τα κέντρα δεδομένων στην Καλιφόρνια, τη Βιρτζίνια και το Όρεγκον, εξυπηρετούν 800 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, ενώ υπό κατασκευή βρίσκεται ένα ακόμη κέντρο στη Βόρεια Καρολίνα.

Το νέο κέντρο θα κατασκευαστεί έξω από την πόλη Λούλεα της Σουηδίας, όπου η θερμοκρασία του αέρα δεν ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου ακόμα το καλοκαίρι.

Το γεγονός αυτό είναι άκρως σημαντικό για μια εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών, της οποίας το μεγαλύτερο έξοδο είναι ο λογαριασμός του ηλεκτρικού για τη λειτουργία και την ψύξη των διακομιστών.

Το κόστος σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους της Λούλεα θα είναι της τάξης των 5 δισ. Δολαρίων, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του Facebook. Το συνολικό

Η φάρμα θα είναι τεράστια με συνολικό εμβαδόν 28.000 τετραγωνικά μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα