«Athens Forum 2014: Δημοκρατία υπό Πίεση»

Η δεύτερη εκδήλωση «Athens Forum 2014: Δημοκρατία υπό Πίεση» συνδιοργανώνεται απο τις εφημερίδες International New York Times και Καθημερινή και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2014, ημέρα που συμπίπτει με την Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας των Ηνωμένων Εθνών. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ταμείου του ΟΗΕ και με την υποστήριξη και συμμετοχή

του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του World Press Freedom Committee.

Το φετινό πρόγραμμα ακολουθεί το ιδιαίτερα επιτυχημένο και συμβολικό πρόγραμμα του «Athens Forum 2013», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας τη Διεθνή Ημέρα της Δημοκρατίας, ως μέρος της σειράς υψηλού επιπέδου «Διεθνών Συζητήσεων-Global Conversations» που οργανώνει η πρώην εφημερίδα International Herald Tribune και νυν International New York Times.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon προσωπικά στηρίζει το «Athens Forum 2014: Δημοκρατία υπό Πίεση» με επιστολή που έχει στείλει στην οργάνωση.

Η Πόλη της Αθήνας θα βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας γιορτής για τη Δημοκρατία και αυτή η εκδήλωση, ως η κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ παγκοσμίως, παρέχει μοναδική προβολή και σημαντικές ευκαιρίες επικοινωνίας. Τα εγκαίνια της περσυνής διεθνούς συζήτησης έλαβαν χώρα στην ιστορική Στοά του Αττάλου με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά, του πρώην Προέδρου της Γαλλίας κ. Valery Giscard d'Estaing, του Υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας κ. Carl Bildt και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Συνέδριο «Δημοκρατία υπό Πίεση» στο Μουσείο της Ακρόπολης, τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου
Διεθνής Συζήτηση «Δημοκρατία υπό Πίεση» στην Στοά Αττάλου, τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου

Μεταξύ των καταξιωμένων ομιλητών που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι : Ο Ανιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης & Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, o πρώην Πρόεδρος της Σλοβενίας, Mr. Danilo Turk, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κώστας Σημίτης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας κ. Carl Bilt, η κα Chrystia Freeland, Βουλευτής του Φιλελευθερου Κόμματος του Καναδά, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο πρώην Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και Πρόεδρος του Κέντρου Διεθνών Σχέσεων και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Vuk Jeremic, η Executive Head a.i., του Ταμείου του ΟΗΕ κα Annika Savill, η πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουγγαρία κα Ελένη Κουναλάκη Τσακόπουλος, ο Διευθυντής του Moscow Center of the Carnegie Endowment for International Peace κ. Dmitri Trenin, ο Εκδότης της ψηφιακής έκδοσης της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung κ. Mathias Muller von Blumencron, η δημοσιογράφος και νικήτρια του βραβείου νέων Charlemagne 2012 κα Ελίνα Μακρή, ο Διευθυντής Εταιρικής Πολιτικής & Κυβερνητικών Σχέσεων της εταιρείας Google κ. Nicklas Lundblad.

Στην εκδήλωση έχει επίσης προσκληθεί ως κεντρικός ομιλητής ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα